"egy táj, egy név, közös kincsünk.."
   - Kezdőlap      - Helyszín
         

Békés-Dánfok 2015.05.23--25.

 
 


Békés-Dánfok a megye névadó településének Békés városának határában, csendes, nyugodt, ám mégis frekventált részén található, közvetlenül a Kettős-Körös mellett.

 Az Üdülőközpont és a hozzá tartozó kishajó–kikötő közel 25 hektáros zöldterületen várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat.


Nagyításért katt. a képre!

Békés-Dánfok az utóbbi években a Körös-vidék aktív turisztikai központjává vált az ideális körülményeknek, az igen kedvező földrajzi adottságainak, valamint a gyönyörű természeti környezetének köszönhetően.

Az innen induló aktív túrákkal, kirándulásokkal, (akár kerékpáron, gyalogosan, vagy vízen) a háborítatlan Körös vidék igen nagy része, valamint a közeli két közép-békési város Gyula és Békéscsaba is bejárható.Az Üdülőközpont saját homokos szabad stranddal, kis tölgyessel, füves foci és röplabda pályákkal, több tűzrakó és grillező hellyel, szabadtéri padokkal, asztalokkal várja a pihenni, kikapcsolódni vágyó vendégeit.Békés-Dánfoki Üdülőközpontban: a főépületben motel szobák, a kör alakú kőépületben csoportos szállások, faházak, valamint kiváló adottságú sátorozó helyek állnak rendelkezésre. A vendégek részére a parkolás ingyenes.
Megközelíthetőség autóval:

Békéscsaba felől érkezőknek:

Az első lámpánál egyenes kell továbbhaladni, utána figyelni és követni az úttestre festett kerékpáros sávot jelző piktogramot és nyilakat valamint a táblákon  a DÁNFOK vagy KIKÖTŐ  feliratot .
A gátat elérve NEM kell átmenni a túloldalra, hanem a töltés tövében, egyenesen kell tovább haladni.

Gyula, Doboz, Póstelek felől érkezőknek:


Az első lámpánál jobbra kell fordulni, majd utána figyelni és követni az úttestre festett kerékpáros sávot jelző piktogramot és nyilakat valamint a táblákon  a DÁNFOK vagy KIKÖTŐ  feliratot .
A gátat elérve NEM kell átmenni a túloldalra, hanem a töltés tövében, egyenesen kell tovább haladni.


Mezőberény felől érkezőknek:


A második lámpánál balra kell fordulni, majd utána figyelni és követni az úttestre festett kerékpáros sávot jelző piktogramot és nyilakat valamint a táblákon  a DÁNFOK vagy KIKÖTŐ  feliratot .
A gátat elérve NEM kell átmenni a túloldalra, hanem a töltés tövében, egyenesen kell tovább haladni.


Vésztő/Tarhos felől érkezőknek:


Az első lámpánál balra kell fordulni, továbbmenni a második lámpáig (Békéscsaba irányába). A második lámpánál szintén balra kell fordulni, majd utána figyelni és követni az úttestre festett kerékpáros sávot jelző piktogramot és nyilakat valamint a táblákon  a DÁNFOK vagy KIKÖTŐ  feliratot .
A gátat elérve NEM kell átmenni a túloldalra, hanem a töltés tövében, egyenesen kell tovább haladni...
A Dánfoki üdülőközpont GPS koordinátája:
46o 45.544’É
21o 9.198’K