Kiszabadulnál? 
   Kezdőlap      - Halétel készítő verseny



 Körös-völgyi

Halászlé- és Halételkészítő Verseny                              

2015. május 23 szombat

Dánfoki Üdülőközpont- Békés 


 A Körösvidéki

Horgász Egyesületek Szövetségének

támogatásával.

  

Letölthető

JELENTKEZÉSI LAP

Körös-völgyi Halászlé- és Halételkészítő Versenyre

 IDE KATTINTVA!


 Részletek...... 

Körös-völgyi Halászlé- és Halételkészítő Verseny

Helyszín: Békés-Dánfoki Üdülőközpont

 

 

„Közösen elkészítjük a Körös-völgy legjobb halételeit”


A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége a ’90-es években több

megyei helyszínen megrendezett népszerű horgász rendezvényeinek újbóli életre hívásaként

 

2015. május 23-án szombaton a Békés-Dánfoki Üdülőközpont területén

 

megrendezi a Körös-völgyi Halászlé- és Halételkészítő Versenyt.

A rendezvény célja, hogy közös halászlé- és halételkészítő program keretében összefogja

a Körös-vidék horgászegyesületeit, a Körös-völgy horgászait, továbbá a

szabadtéri főzés és a halas gasztronómia szerelmeseit.

A rendezvényt helyben vásárolható halételekkel, vendéglátással és

különböző zenés szabadtéri programokkal színesítjük.

 

Szervezője és támogató a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége

A verseny fővédnöke: Láda Gáspár, a MOHOSZ Alelnöke

 

A rendezvény a Körösök-völgye Aktív Turisztikai Fesztivál keretében kerül megrendezésre.

Figyelem: A Békés-Dánfoki Üdülőközpont területére a belépés díjköteles.

 

A versenybe 2-4 fős csapatok jelentkezését várjuk.

 

Pontos helyszín: Békés-Dánfoki Üdülőközpont, Gasztronómiai komplexum melletti szabad terület

 

Nevezés díja:

-          5.000 Ft/csapat, amennyiben a nevező csapat halat igényel. Egy csapatnak kb.

5 kg élő ponty jár.

-          2.000 Ft/csapat, amennyiben a nevező csapat halat nem igényel.

-          KHESZ tagegyesület részére 2.000 Ft

(tagegyesületenként egy csapatnak jár kedvezmény, mely kb. 5 kg élő halat tartalmaz)

 

A nevezési díj tartalmazza (2-4 fő részére) kb. 5 kg élő pontyot (helyszínen kerül kiosztásra),

2 darab szemeteszsákot haltisztítási maradékoknak és hulladékoknak, helyi használatra

egy garnitúra sörpadot, a csapat főszakácsa részére 1 db

Körös-völgyi Horgászok Halászlé- és Halételkészítő Versenyére készült kötényt,

minden más főzéshez szükséges alapanyagokról és kellékről a nevezett csapatoknak kell gondoskodni.

 

Nevezési határidő: 2015. május 13. szerda

Részletes program, információ: khesz.hu

 

Választható kategóriák:

1.      Halászlé (kérjük a jellegét a nevezési lapon megnevezni.

Pl: dunai, tiszai-körösi, bajai, stb.). Kizárólag a helyben kapott halóból készíthető

2.      Egyéb hallé (vegyes halászlé, csorba, korhely, stb.)

3.      Egyéb halétel (paprikás, pörkölt, füstölt hal, előételek, saláták, sült- rántott hal, stb.)

 

Egy nevező legfeljebb három halétellel nevezhet be a versenybe.

 

Kérjük az erre rendszeresített jelentkezési lapot kitölteni és leadni elérhetőségeinkre

(személyesen, e-mail, fax). A jelentkezési lap leadható személyesen a

KHESZ Békéscsaba, Bajza utca 11. szám alatti irodájában, telefonon (66/328-945, 30/478-3783),

 faxon (66/323-512), vagy e-mailen keresztül (info@khesz.hu).

A nevezési díj befizethető átutalással a KHESZ OTP 11733003-20030188 számlaszámára

(a megjegyzés rovatban kérjük tüntesse fel a nevét / csapatnevét és a postai címét),

csekken, vagy személyesen a KHESZ Békéscsaba, Bajza utca 11. szám alatti irodájában

nyitva tartási időben (hétfő-csütörtök 7:30-16:00, péntek 7:30-14:00) Kérjük a befizetésről szóló

igazolást a rendezvényre bemutatás céljából elhozni.

Program:

  • 8:30 Regisztráció – Dánfoki Üdülőközpont – „Gasztronómiai Komplexum melletti nagysátorban”
  • 8:45 Halosztás a helyszínen
  • 9:00 Főzés kezdete
  • 9:00-9:30 Hivatalos megnyitó, köszöntők,
  • 10:00-tól Zsűrizés folyamatosan (megjelenés, íz világ, tálalás, környezet)
  • 14:00 Főzőverseny vége
  • 15:00 Eredményhirdetés

Az elkészült ételek 11:30-tól folyamatosan leadhatók a zsűri felé.

A csapatoknak a különböző kategóriákban elkészült halételeket legkésőbb 14 óráig le kell adni a zsűri felé.

A versenyzőknek kell gondoskodniuk a következőkről: járulékos anyagokról (fűszerek, stb.),

 kéziszerszámokról, vágódeszkáról, a tisztításhoz és az előkészítéshez szükséges edényekről,

vödörről, bográcsról és bográcsállványról, valamint a zsűrizéshez asztalterítőről, hagyományos

tálaló edényekről (ne műanyag legyen), evőeszközről, szalvétáról, egyéb dekorációról.

Az asztalokat kérjük terítővel vagy fóliával lefedni.

Kérjük a főzést kötényben, fedett felsőtesttel és fejfedőben (sapka, kendő) végezni az elvárható

 higéniai szempontok betartása mellett.

A gyepterület védelme érdekében az ételek fatűzön való elkészítését kérjük előre jelezni.

 

A helyszínen rendelkezésre áll: a gasztronómiai komplexum alatt vízvételi lehetőség, mosogatók, elektromos áram, mosdók.

 

Az elkészült ételek árusítása a rendezvényen tilos.

 

Zsűrizés folyamata

 

A zsűri ételkategóriánként 3-3-3 főből áll.  A zsűri elnöke Dr. Hunya Miklós, a KHESZ elnöke

 

AZ ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI ÉS A PONTSZÁMOK:

 

-          Helyszín, kö rnyezet (előkészületek, tisztaság, hulladék gyűjtése, kezelése) 1 – 10 pont

-          Megfelelő megjelenés (előírások szerinti öltözet) 1 – 10 pont

-          Az étel megjelenése

-          szín 1 – 10 pont

-          küllem, állag 1 – 10 pont

-          illat 1 – 10 pont

-          Az étel íze, zamata 1 – 30 pont

-          Hús íze, konzisztenciája 1 – 15 pont

-          Összbenyomás 1 – 25 pont

-          Maximális pontszám 120 pont

 

A zsűri a pontozás végeredménye alapján a 3. kategóriában külön-külön az első három

díjazottnak arany, ezüst és bronz serleg és oklevél kerül átadásra, emellett értékes

nyeremények és különdíjak kerülnek kiosztásra.

 

A rendezvény fő szervezője, támogatója a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ)